torstai 8. syyskuuta 2011

Säälimättömät koulusäännöt @ South Thames College

Pahoittelut jo etukäteen, jos joku kokee tällaset merkinnät kuolettavan tylsiks luettaviks, mutta tätä mun elämä täällä tällä hetkellä on.
Torstaina me käytiin koulussa tutustumassa meidän opettajiin, lukujärjestykseen, kurssin sisältöön, tuleviin työasuihin, ym. Meillä alkaa lukujärjestyksen mukainen koulunkäynti nyt tulevalla viikolla, tän mukaan siis tulevaisuudessa mennään:


Koulua kolmena päivänä viikossa, tiistaina kaks tuntia; matikkaa ja enkkua, mmm. Torstaina 9:30-17:00; meikkejä, hiuksia. Perjantaina 9:30-17:30; hiuksia, meikkejä ja workshop, missä kootaan yhteen kaikki mitä on opittu sillä viikolla. Käydään kuulemma yks aihe viikossa, et tulee varmaan olemaan ihan tarpeeks stressaavaa, vaikka noin vähän ollaan paikalla.
Säännöt, mitä yks niistä opettajista selitti, sai paikallistenkin leuat käväsemään lattiassa. Kynsien leikkuuseen olin henkisesti valmistautunut ja se on nyt myös yliviivattu, tervetuloa nakkisormilook. Ymmärrän myös hiusten kiinnipitopakon ja sen, ettei oo mitään järkeä käyttää tuntia meikkaamiseen aamulla, kun se kuitenkin pestään heti kouluun päästyä pois, että voi harjotella. Koru- ja lävistyskieltokaan ei ollut suuri yllätys, vaikkakin korvikset vähän ihmetytti.. Mutta ne kummallisimmat säännöt:
- Päästäs putoo hius johonkin aineeseen - sinä maksat. Siinä on sun bakteereja. Ja materiaalimaksut oli sen lähemmäs £400, että ihan siitä voidaan lähtee, ettei ainakaan mun budjetilla oo paljoo varaa hiuksia pudotella.
- Hatut/huivit on bannattu. Okei, hattuja ei saa pitää sisällä hyvien tapojen mukaan, mutta Lontoossa ja sielläkin koulussa, on paljon näitä ihmisiä, jotka on pitäny huivia päässään koko elämänsä ajan. Ei, ne ei kuulemma ole etuoikeutettuja, vaikka ne häpäisis perheensä ja kulttuurinsa sen takia. Tähän vois jotkut vastata et miks sellaset sit hakeutuu kyseiselle alalle, mutta toisaalta miksei? Pystyyhän ne muiden hiuksia laittelemaan, vaikka omiaan ei näyttäisi. Meidän luokkaan ei kylläkään sattunut näitä tapauksia.
- "Viikossa on seitsemän päivää, teillä on koulua kolmena(tai kahtena, jos on +19v). Lääkäri-, kampaamo- ym. ajoista koituvia poissaoloja ei kelpuuteta." Ok, ymmärretävää sinänsä, mutta, sit se mainitsi myös sairaudet, niinkun kuumeen tai vatsataudin. Kyllähän kalenterista aina tarkistetaan, millon on sopiva päivä saada virustauti..
- Puhelimet. Sama pätee suomessakin, mutta "Teillä on oikeus yhteen hätäpuheluun per kuukausi. Muulloin äidit unohdatte lapsenne--". En tiiä, kuinka tosissaan se tarkotti, mutta yhden äidin järkyttynyt ilme oli sanoinkuvaamaton.
- Pitää olla valmis värjäämään hiuksensa, muuten lentää ulos kurssilta. Tässä vaiheessa huokasin helpotuksesta, että me ei opetella hiusten leikkuuta. Ja toivon vaan, että saadaan itse edes valita, minkä väriset hiukset halutaan. Mun väri alkaa taas haalistua, voin ihan hyvin hankkia uuden ruskeen tähän päälle. Mutta valitettavasti meillä on myös ihmisiä, jotka ei oo ikinä värjänny hiuksiaan tai ei vaan yksinkertasesti halua luopua siitä väristä, mikä niillä on tällä hetkellä päässään.
- Tää koulu ei varmaan oo myöskään ainoo, jolla on tarkat säännöt myöhästymisestä. Jos oot 10 minuuttia myöhässä, et pääse tunnille. Jos rikot jotain ylläolevista, et pääse tunnille tai saatat jopa lentää ulos koko kurssilta. Oot unohtanu jotain välineitä, et pääse tunnille. Melkein normaalia, mutta voitte uskoo kuinka huolissani oon, mulla kun tunnetusti on niin uskomattoman hyvä muisti, en ole yhtään kömpelö ja oon aamuvirkkukin vielä kaiken lisäks...
En tiiä miten tiukat säännöt siellä koti Suomessa samaisilla aloilla on, jakakaa toki jos tiedätte, mutta näistä olis ollu ihan kiva tietää ennen kun on maksanu sen £400 (+19vuotiaat vielä sen £1000 enemmän) siitä kurssista. Mut taitaa olla sit ihan kohtalaisen hyvää tasoa. Monipuolinen ainakin, me käydään asioita mm. zombie-maskeerauksista suihkurusketukseen ja body artista peruukkeihin.

2 kommenttia:

  1. Aika kivaa siihen nähden että meidän materiaalimaksu on 50€ vuodessa ja me saadaan myöhästyä se puoli tuntia, jotta päästään vielä oppitunnille. Ja hiustenkiinnipitopakko/hygienisen lyhyet kynnet on must myös meillä! Ja poissaoloista on toimitettava lääkärintodistus. Aika tiukka meininki teillä siellä! -Unni

    VastaaPoista
  2. Anonyymi-unni; No sitä minäkin mietin, et ei ihan kaikki noista voi olla perussääntöjä tällä alalla :D
    Tasokas koulu vaatii kai tiukat säännöt, ehkä mua ei oo vaan luotu käymään sellasta.. :s

    VastaaPoista