lauantai 1. lokakuuta 2011

Catching up on these past few weeks.

Pahoittelut hiljaisuudesta, ei oo oikein tapahtunu mitään suurta maailmaa mullistavaa viimeaikoina. Paljon elämän pieniä iloja kuitenkin, mistä päätin sitten koota tämän kyseisen postauksen.

Eilinen auringonlasku.

Ollaan nyt koulussa päästy ihan oikeisiin hommiin ja materiaalikin meillä alkaa kohta olla kasassa. Ihan alkeita me vielä käydään (onneks, t. joku jolla ei oo juuri nimeksikään aikasempaa kokemusta). Tähän asti hiuspuolella ollaan käyty läpi perus hiustenkuivausta ja pesua, papiljotteja ja pin curls (...mikä toi on suomeks?). Meikistä sen sijaan ollaan käyty vaan ihotyyppejä ja perus puhdistus. Nyt Perjantaiks meillä piti olla geisha-meikki ja tuli aika mielenkiintosia tuloksia.

Meikataan siis toisiamme, että opitaan työskentelemään eri ihonvärien ja -laatujen kanssa. Mun käsiala löytyy edessä keskellä olevan leidin naamalta. Tässä on vaan puolet meidän luokasta, meillä on tällä hetkellä luokka jakautunu kahteen isompaan ryhmään ja niiden välillä on ollu nyt jotain... komplikaatioita.
Sain opiskelijakorttinikin alkuviikosta. Tällä saa alennusta monenmoisista jutuista ravintoloista elektroniikkaan, mutta vaan tietyistä liikkeistä. Sain ite kortin mukana £50 alennuskupongin lentoyhtiöihin, ärsytti kun kaikki suomeen tulevat koneet oli niitä kalleimpia. Varasin sit lennon norwegianilta normaalihintaan Tammikuun lopulle. Viiden päivän ajaksi tulen käymään Suomessa sitten silloin. Ellen joudu lähetetyksi kotiin täältä aikaisemmin, se on kelan käsissä se.

Huomasin eilen kans hajottaneeni taas yhen ulkosen kovalevyn. Ainakin luulen niin, se ei yhdisty, pidä ääntä, eikä siihen syty minkäänlaista valoa. Tällä kertaa mukana ei onneks menny mitään tärkeää, läjä draamoja, leffoja ja muutama kansio kuvia. No päättötyö, mutta siitä oon tajunnu ottaa onneks miljoona kopioo. Viimekerralla menin kuitenkin kaikki kuvat, onneks olin nyt viisaampi.Tänään töissä ollessani sain Marilta viestin, että saan uudella hienolla opiskelijakortillani alennuksen leffateattereissa, jos haluan mennä kattomaan jotain. Se hankki mulle valmiiks parit ensi-illat, niiden arvostelut, teatterit missä ne esitetään, reittiohjeet ja kaiken lisäks vielä mahollisia ruokapaikkoja. Leffaks valitsin Crazy, Stupid, Love.n ja ruokapaikaksi pienen kiinalaisen nuudelipaikan Kings Roadilla, mikä sattu olee lähimpänä leffateatteria eikä ollu täynnä porukkaa, kun oli vaan tunti aikaa syödä ja päästä paikanpäälle. Hyvä valinta oli, ruoka tuli kahessa sekunnissa.
En oo aikasemmin ollu yksin elokuvissa ja voin kertoo et se on oikeesti ihan mukavaa. Pysty keskittyy täydellisesti leffaan ja mukavaa vaihtelua näihin tavallisiin facebooktumblrweheartityoutube&repeat-iltoihin. Eväänä mulla oli uskomattoman pahoja popcorneja (satuin olee telkkarin ääressä yks ilta kun tuli joku ohjelma Lontoon leffateatterien popcornien ylihinnottelusta, päädyin siis kaupan valmispopcorniin), jotka oli sekä makeita että suolasia... Sit malterses pussi, minkä vetäsin puoltyhjäks jo trailereiden aikana. Puolustuksekseni voin sanoa, että ne näytti mainoksia 20 minuuttia. Ihan oikeesti - vilkuilin kellosta.
Mä en siis etukäteen tienny valitsemastani elokuvasta kun nimen ja 77% arvostelun. Muhun aika harvoin iskee nää länsimaiset romanttiset draamakomediat, mutta tän kohalla yllätyin positiivisesti. Kahen tunnin aikana ehin nauraa kunnolla ääneen, järkyttyä, ärsyyntyä ja liikuttua.


Vaikka traileri antaa ymmärtää, et koko leffa pyörii vaan kahen ihmisen ympärillä niin oikeasti siinä oli elämää useempien henkilöiden näkökulmasta. Alussa se oli ainakin itestäni vähän sekavaa, mutta kyllä se siitä. Lopussa kaikki loksahti paikoilleen aika jäätävästi..
Näyttelijät on loistavia ja pari kohtaustakin jäi mieleen lemppareina.
Yritän niin kovasti olla spoilaamatta kenenkään leffanautintoa, siks nää mun reviewit on vähän laimeita ja vaitinaisia... Käykää toki itse katsomassa, kun sitä kohta Suomessakin esitetään.

5 kommenttia:

 1. ihana auringonlasku! Innolla aina odotan päivityksiä. Nähdäänhän sitten tammikuussa? :)

  VastaaPoista
 2. tuletko jouluksi siis ollenkaan Suomeen? :OO -unni

  VastaaPoista
 3. Maiju; kiva kuulla ^^ Nähdään toki.

  Anon-Unni; eei ku me vietetää jusumonin kanssa joulu&uusvuos täällä kaksistaan.

  VastaaPoista
 4. Tulee varmasti hieno ja ainutlaatuinen joulu ja uusvuosi. Ulkomailla ja kahdestaan. :) siihenkään ei ole enää pitkä aika!

  VastaaPoista
 5. Maiju; Varmasti. En oo viettänyt yhtäkään joulua ilman perhettä, perinneruokia tai LUNTA. No, jotain erilaista ainakin.

  VastaaPoista