sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kylpypäivä

Täällä on pakkailut jo kovaa vauhtia lähteny käyntiin. Ruumalaukussa on jo reilusti ylipainoa ja kunhan tää monen päivän päänsärky vihdoin hellittäis niin kehtais lähtee siskon luo näitä pikkuhiljaa raahaamaan.
Tänään ei kuitenkaan blogata pakkaamisesta - siitä saa facebookista lukea jo ihan tarpeeksi - vaan tänään käsitellään aihetta, mitä varmaan toiset pitää samanlaisena itsestäänselvyytenä kuin käsienpesua vessakäynnin jälkeen kun taas toisille ei ehkä tule mieleenkään – nimittäin meikkisiveltimien puhdistus. 
Joudun nyt tunnustamaan jotain; mä en aikasemmin edes tienny, että niitä on puhdistettava. Käytin samoja siveltimiä puhdistamatta vuosia. Hyyyyyyiiii, sitä mäkin nyt kun tiedän paremmin. Opin tämän vasta jokunen vuosi sitten jonkun toisen opettamana ja ajattelin antaa itsekin hyvän kiertää siinä toivossa, et joku tästä jotain oppii. 
Saatiin täällä koulussa meikkipakki, mihin sisältyi muun muassa yhdeksän meikkisiveltimen setti. Niitä samoja siveltimiä tietenkin sitten käytetään joka kerta eri tuotteissa ja muiden kasvoille. Jos käytän samoja siveltimiä samana päivänä tai tiettyä sivellintä pitää käyttää eri meikkeihin just sillä hetkellä, ei oo aikaa pitää kunnon kylpyseremonioita. Näissä tilanteissa pelastaa mukana kuljetettavat suihkutettavat meikinpuhdistusaineet mitkä kuivaa nopeasti tai sitten meille piheille sopii mainiosti perus meikinpoistoliinat. 
Vähintään parin viikon välein käytin koulussa käytetyt kotona pesussa, mutta meillä kuitenkin oli vaan kahtena päivänä koulua. Omassa käytössä niitä ei ehkä niin usein tarvitse olla puhdistelemassa. Tähänkin tarkoitukseen on erillisiä erikoistuotteita, mutta vaikka vauvanshampoota tai oliiviöljyä voi käyttää. Ei liian vahvoja tököttejä tai tavallista saippuaa, siveltimet kuitenkin halutaan pitää tuuheina ja pehmeinä. En oo ite kokeillu muita puhdistusmenetelmiä vielä, kun ostamaani vauvanshampoota on toistaiseksi ollu riittämiin. Tänään sitten oli taas puhdistuksen aika ennen laukkuun pakkaamista ja ajattelin sitten kuvata sen pikaisen prosessin tänne näytille. 
Käytän Simple-merkkistä kosteuttavaa vauvashampoota, mikä on toiminut sen verran hyvin, etten voi lakata hiplaamasta puhtaita pehmeitä siveltimiä ennen käyttöä!
Sitä kämmenelle tai muulle sopivalle alustalle. 
Kostutan sivellintä hieman ja pyöräytän sitä shampoossa. Tässä kuvassa näkyvä sinivihreässä käytetty sivellin, joka ei päällepäin edes vaikuta pahasti likaiselta. 
VÄÄRIN.
Kun sivellin on puhdas huuhtelen sen ja tarvittaessa toistan saman uudelleen, varsinkin isoimmissa puuteri- tai poskipunasiveltimissä mihin kaikki meikki pääsee piiloutumaan helposti. 
Likainen sivellin, puhdistus, puhdas sivellin. 
Sitten koko konkkaronkka kuivumaan, kuvassa niin koulun pakin kuin omatkin perus siveltimet. Miksi noin päin? Ettei siveltimen sisään valuisi vettä tekemään tuhojaan. Tässä viritelmässä on tosin se huono puoli, että jotkut harjakset kuivuu taipuisaksi, pitäis jostain löytää sellanen oikeaoppinen kuivausteline niille. Jos jollain on vinkkiä sellaisen löytämiseen, saa toki ilmoittaa.
Siinä päivän itsestäänselvyystutoriaali, toivottavasti edes yksi teistä lukijoista kokee tämän hyödylliseksi. Nyt tarvitsen päänsärkyyni karkkia ja ehkä leffan.

2 kommenttia:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=vVdciJkmb7o

    Tossa videon lopussa on tollanen verkkotuubisysteemi, jollasen oon ajatellu hankkia siveltemien kuivaamista varten.

    VastaaPoista
  2. enedria; no se ei ainakaan kallis vaihtoehto oo!

    VastaaPoista