keskiviikko 1. toukokuuta 2013

the new swan queen

Parisen viikkoa sitten me saatiin kutsut kavereiden vappujuhliin. Heti kuultuani kyseessä olevan pukujuhlat aloin yli-innokkaasti touhottaa oman asuni parissa. Tällaiset tilaisuudet ovat vähän turhankin harvassa, joten halusin välttämättä käyttää tilaisuuden hyväkseni ja meikata jotenkin todella överisti. Yritin etsiä inspiraatiota netin kätköistä kun törmäsin sattumalta jonkun Black Swan -meikkiin. Siitä se ajatus sitten lähti. Hakiessani pukua kyseisen meikin kaveriksi selvisi, että netistä löytyy DIY tutoriaaleja black swanin asun tekoon ja päätin sitten ottaa haasteen vastaan. Vaikka käsitöistä olenkin aina pitänyt niin en ole niissä mitenkään erityisen hyvä. Pari kertaa asuntekoprosessin aikana olin vähällä luovuttaa, vaihtaa mustasta tylliunelmamekosta muutamaan rullaan elmukelmua ja mennä juhliin dexterin uhrina. Mutta vastaankäymisistä huolimatta sain kun sainkin asun valmiiksi ajoissa ja olin ylpeä itsestäni ja puvustani.
Sulaneeseen kruunuun tekoon löytyi myös tutoriaali youtubesta. Piirsin elokuvan julisteesta kruunun ääriviivat paperille, josta katsoin mallia piirtäessäni kruunun kuumaliimalla peilin päälle. Liiman jäähdyttyä irrotin kruunun peilistä, kiinnitin sen kuumaliimalla hajotetun muovitiaran jämään ja maalasin koko komeuden mustalla akryylimaalilla. 
Tutua varten ostin kymmenisen metriä mustaa tylliä. En osaa ommella saati omista ompelukonetta, joten etsin internetin ihmeellisestä maailmasta vaihtoehtoisen tavan koota tutu. Leikkasin tyllin suikaleiksi ja solmin suikaleet kolmen suikaleen erissä kuminauhan ympärille. 
Mustan topin sain ostettua ebaysta. Sen saavuttua vuorasin sen glitterliimalla ja -hileillä, liimasin muutaman kirkkaan strassin topin molemmin puolin ja vasenpaan rintaan asettelin läjän mustia höyheniä.
Meikkikin onnistui lopulta hyvin, vaikka stressasinkin sitä etten harjoitellut sitä etukäteen ja juhlaseurani alkoi kyllästyä odottamaan laittautumistani. Olin melkein varma, että joutuisin pesemään meikin pari kertaa pois, mutta eipä kuitenkaan! Pohjaan käytin meikkikokoelmastani vaaleinta löytämääni meikkivoidetta, silmämeikin tein nestemäisillä ja kiinteillä rajaustuotteilla ja huulissa tumma marjanpunainen huulipuna.
Oli hieno ilta, sain puvustani paljon ihanaa palautetta ja kommentteja, vaikka monella kestikin hetki keksiä mikä se elokuva olikaan. Oli kyllä kaiken sen vaivan arvoista.
Topille löydettiin päälle mun ikivanha omatekoinen nallekigurumi. Se näyttääkin kaikissa siitä otetuissa kuvissa niin kovin tyytyväiseltä.
Ainiin ja hupsvaan, musta tuli toissapäivänä punapää hetken mielijohteesta. Saa nähdä kauan tätä kestää...
Hyvää vappua vielä kaikille ruudun sille puolelle! Nauttikaa simasta ja munkeista ähkyyn asti nyt kun vielä luvan kanssa saatte. Niin minäkin aion tänään tehdä (:

2 kommenttia:

  1. Toi asukokonaisuus on niin upee! Pitkä odotus loppui ja oikein mallikkaasti näytit taas miten tulee pukeutua naamiaisiin. Täysillä mukana!

    Ja punainen tukka sopii sulle oikein hyvin! ;)

    VastaaPoista