maanantai 17. kesäkuuta 2013

Weekend trip to Helsinki and Tallinn

Viime viikkoina ollaan yritetty etsiä sopivaa välikköä pikaiselle Tallinnan reissulle, kun Topin naapuriystävät kutsui meidät mukaan käyttämään hyväkseen saamaansa risteilylahjakorttia.  Viime viikonloppu sopikin yllättäen erittäin lyhyellä varoitusajalla kaikille ja otettiin koko poppoo vapaata kuka mistäkin matkataksemme Helsinkiin jo Perjantaina.
Lauantaina oli tarkoitus käydä vähän shoppailemassa ja lintsillä, mutta kaiken elektroniikkashoppailun jälkeen pojat alkoikin jänistää ja huviteltiin sitten ihan vaan tyttöjen kesken koko pitkä päivä toisten tappaessa aikaa kahvikuppien äärellä. Viimeksi oonkin tainnut käydä Linnanmäellä vuonna 2008, eli itselleni oli paljon paljon uusia jänniä juttuja. Monen päivän sateiden jälkeen sääkin oli rajua tuulta lukuunottamatta täydellinen. Olo oli kun liikasokeria saaneella yli-innokkaalla lapsella ja vielä illalla nukkumaan mennessäkin tuntui kun olisi vuoristoradassa.
Aikasin seuraavana aamuna suunnattiin auto kohti Katajanokkaa ja Viking Linen check iniä. Viimeisimmästä Tallinnan reissustakin on kulunut jo useampi vuosi, taisin käydä siellä viimeksi lapsena perheen kanssa. Enpä muistanutkaan, miten kauan autolla mennessä saa jonottaa. En myöskään muistanut, miten ylihinnoiteltua ja ei-erityisen-herkullista-ruokaa laivalta saa. Tax Free oli kyllä edelleen yhtä siisti juttu kuin viimeksikin ja mukaan tarttuikin läjäpäin suklaata, pakollinen purkki pingviini-salmiakkia ja jotain pientä tarpeellista kosmetiikkaa. Olisi varmasti tarttunut enemmänkin, ellei sisälläni asuva pieni pihi Elise olisi tullut siinä vaiheessa vastaan. 
Matka meni yllättävän nopeasti, kun aikaisemmin risteilyllä on aina oltu yötä. Parin tunnin päästä oltiinkin jo Tallinnassa ja tietysti sää näytti tältä
Vettä tuli enemmän kun kuluneen viikon aikana Suomessa on tullut yhteensä ja kävelytiet lainehti vedestä. No, ei siinä. Kipinkapin sadetta pakoon päämääräämme Suomalaisittain (ja minä ensimmäistä kertaa elämässäni) hamstraamaan rannasta halpaa alkomahoolia ja sitten pikimmiten takaisin laivaan autoa lastaamaan. Olisi toki voinut tehdä jotain muutakin erikoista ja mukavaa, mutta tässä tapauksessa aikaa maissa oli vain kaksi tuntia. Paluumatkalla syötiin vähän lisää ylihinnoiteltua laivaruokaa, pelattiin puhelimella porukalla Carcassonnea ja nuokuttiin vuorotellen.
Suomeen päästyämme lähdettiinkiin heti sitten ajamaan takaisin kotia kohti ja puolenyön aikaan perille päästyämme menin melkeinpä heti nukkumaan. Kaikenkaikkiaan mukava ja nostalginen reissu  ja tulipahan edes kerran kesään käytyä ulkomailla, vaikka sitten noin pikaisesti naapurimaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti