torstai 25. heinäkuuta 2013

Halataan kun tavataan / Moomin World

Tervehdys täältä muuttourakan keskeltä! Aikaa on viime aikoina ollut kovin rajallisesti ja koskaan illan rauhallisina hetkinä ei ikinä ole läppäriä hollilla, että olisi voinut käyttää sen ajan hyväksi blogin päivitykseen. Sunnuntaina tosiaan itse suuntaan jo Tampereelle edeltä ja ensi viikon alussa saadaan avaimet uuteen kämppään. Olen itse muutosta kyllä innoissani, mutta kaikki tämä pakkaaminen, asioiden järjestely ja paikasta toiseen juoksentelu alkaa pikku hiljaa jo riittää.
Muuttavan arjen sijaan päivittelen kuitenkin tällä kertaa jo jonkin ajan takaisesta matkastani lapsuuden unelmakohteeseeni. Ruisrockviikonlopun jälkeinen maanantai me oltiin matkaseurueeni kanssa varattu hukattavaksi Naantalissa ja koska muut meni testailemaan paikallisia frisbeegolfratoja, päätin itse käyttää päivän lapsiperheiden ja japanilaisten turistien seurassa muumimaailmassa. En muista lyhyen elämäni aikana käyneeni tämäntapaisessa teemapuistossa aiemmin, missä huvilaitteiden sijaan on jättimäisiä satuolentoja ja hattaraa. Taitaa muutenkin nämä tällaiset olla tarkoitettu lähinnä lapsille, jotka uskovat mykän muumipeikon olevan se ihka oikea lapsuuden suosikkihahmo, eikä 16v kesätyöläinen jota on kielletty puhumasta. No, näin 20-vuotiaana oli kuitenkin ihan hyvä viimeistään päästä käymään muumimaailmassa, varsinkin kun muumeista tykkään edelleen mukien, sisustuselementtien, tv-sarjan ja kirjojen muodossa.
Ennen alueen kiertämistä kävin katsomassa läpi alueen ulko- ja sisäpuolella sijaitsevat muumikaupat. Ehdin jo innostua löytämästäni herätyskellosta luullessani sen olevan SE aito ja alkuperäinen puhuva yksilö. 50 euron kello jäi kuitenkin hyllyyn, kun myyjä selvitti sen vain piippaavan ärsyttävästi niinkuin tavalliset herätyskellot. Sen sijaan kahmin pikkulaukkuuni muumiaiheiset lasinaluset, piparkakkumuotin, magneetteja niin itselleni kuin tuliaisiksi ja vauvakirjan kummipojalleni.
Loppupäivän vietin, yllätys yllätys lähinnä kierrellessä ympäriinsä muumitaloa ja seikkailupolkuja. 
Odottelin kiltisti vuoroani pienten lasten seassa, jotta pääsisin ikuistamaan itseni muumihahmojen kanssa.
Olin kyllä ihan tosissaan positiivisesti yllättynyt, kun metsän keskeltä seikkailupolkujen varsilta löytyi noidan mökki asukkeineen sekä mörön ja hattivattien luolat. Omiksi lempparihahmoiksi kun lukeutuvat - ainakin näin aikuisena - nuo synkemmät syrjäytyneet vähemmän suositut hahmot. Olisivat toki hattivatit tai ainakin mörkö saaneet olla vielä vähän eloisampia.
Kierrettyäni koko alueen jo kahteen kertaan kävin vielä tappamassa aikaa teatterissa näytelmien parissa ja söin huvi-/teemapuistoperinteen mukaisesti hattaran. Lähdin muumimaailmasta tyytyväisenä päätöksestäni käydä muumimaailmassa, vaikka sitten näin myöhään. Uudestaankin voisin käydä, vaikka ensi kerralla voisin ottaa vaikka sisarusten lapsia mukaan, etten vaikuta niin oudolta kuljeksiessani yksin kameran kanssa.

4 kommenttia:

 1. Heippa!

  Luin sun aikasempia postauksia (vuodelta 2010 ehehh) ja tälläsellä asialla lähestyisin sua: missä sä suoritit sun työssäoppimisen ja minkä alan työssäoppiminen se siis oli?
  Haluaisin nyt itse lähteä syksyllä Lontooseen tekemään työssäoppimisen, mutta paikka vaa uupuu..

  Ymmärsin noista sun teksteistä, että vissiin suoritit jotain muotiin liittyvää? :) jos et halua täällä kertoa paikkaa, niin voisiko suhun ottaa yhteyttä vaikkapa sähköpostitse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkamoi! :) Olin tosiaan siskon kautta Abrupt-lehden stylistitiimin toiminnassa mukana. Taitaa siis lukeutua mainonta-alan töihin ripauksella sitä muotia. Ideoin kuvauksia ja kävin katsomassakin muutamat. Minkäs alan töitä sä etsit?

   Poista
  2. Okei! :D
   Mä opiskelen vaatetusalalla modistiksi (lyhyesti jos et tiedä nimikettä, niin suunnittelen ja valmistan hattuja ja muita asusteita) ja oon nyt tässä katsellut paikkoja netissä ympäriinsä..

   Heti tulee vaan tossa google-haussa isot tekijät vastaan, niin niille ei välttämättä aina pääse niin siksi ois siinäkin mielessä kiva löytää joku, jolle ei olisi niin kova tunku harjottelijoiden suhteen :D

   Poista
  3. Eiköhän Lontoon kaduilta lukuisia pienempiä hattu- tai asusteputiikkejakin löydy, mikäli sellaiset kiinnostaa! Oiskohan sulle tosta yell.com sivustosta apua, itse ainakin siellä asuessa käytin sitä paljonkin palveluiden ja liikkeiden haussa apuna..

   Poista