tiistai 12. marraskuuta 2013

ABC-party

Marraskuu on tuttavapiirissäni vuoden synttäririkkain kuukausi. Oma merkkipäiväni koittaa taas 15. päivä ja Topinkin alle viikon päästä siitä. Niinpä päätimme muutaman muun marraskuun lapsen kanssa järjestää neljän hengen yhteissynttärit pienellä porukalla kaukana sivistyksestä. Päätimme jo hyvissä ajoin juhlien teemaksi ABC, eli Anything But Clothes. Vaatteita ei siis saa olla päällä, vaan asu kootaan mistä tahansa muusta materiaalista.
Jos joku ei vielä tiedä, niin rakastan teemabileitä ja naamiaisia (check esimerkiksi viime vappu tai toissavuoden halloween) ja tälläkin kertaa mielessäni oli hirmuisesti ideoita ilmapalloista elmukelmuun. Lopulta näyttökiireiden vuoksi nappasin materiaalikseni kolme pakettia servettejä, kangasnauhaa ja roskapusseja.

Tiistaista Torstaihin asti vietin illat katsellen draamasarjoja ja pukuani väkerrellen. Perjantaina suuntasin kimpsuineni ja kampsuineni Varkauteen ja siitä edelleen seuraavana aamuna Puumalaan juhlapaikallemme metsien ja järvien keskelle. Leivoimme iltaa varten muutamat pizzat, lämmitimme mökkiä ja viimeistelimme asujamme.
Tadaa, tässäpä lopputulos. Yllättävän hyvin onnistui, vaikka kävin läpi perus itkupotkuraivari-kohtaukset ja ajattelin näyttäväni lähinnä muppetsien big birdin  ja piñatan välimuodolta. Keltainen on tämän hetken lempivärini ja tähänkin sen valitsin. Servetit taittelin ja ompelin käsin, kyllä, ompelin ensimmäisen (valkoisen) kerroksen kiinni kangasnauhaan, toisen (vaalean keltaisen) kerrokset edellisiin servetteihin ja alimman (keltaisen) kerroksen taas edellisiin servetteihin. Näin vaikeasti siksi, ettei teippi vaan suostunu pysymään kiinni kangasnauhassa, vaikka yritin ensin teipata servetit paikalleen. No, ommeltuna hame kestikin kasassa koko illan lukuunottamatta muutaman servetin repeämistä sieltä täältä. Yläosana toimi yksinkertaisesti kaksi valkoista roskapussia päällekkäin, joista on pohja leikattu auki. Ängettyäni itseni pussiin leikkasin ainakin hihansuita hieman suuremmiksi ja muotoilin kaula-aukkoa hakaneulan avulla.
Loppuilta kuluikin sitten keskustellen, seurapelejä pelaillen ja saunoen. Hyvät synttärijuhlat oli, erityisesti teema. Pitkästä aikaa jotain erilaista. Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Eipä uskois, että noista materiaaleista sais jotain noin hienoo aikaseks :) Oot kyllä taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos (: Meinas siinä tehdessä kyllä iteltäkin hetkittäin usko loppua.

      Poista