sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Spain adventure : II

Part I this way!

Seuraavana päivänä Topilla ei ollu koulua jonkun mielenosoituksen takia. En kuitenkaan antanut sen jäädä kotiin lepäilemään, vaan pyysin kauniisti silmäripsiäni räpsytellen josko käytäisiin yhdessä kiertämässä Gironan vanhan kaupungin ympäri kiertävää muuria. Topi sitten vei mut kierrokselle sinne ja odotti kiltisti kun jäin kuvailemaan puolen minuutin välein.
Kivuttiin ylös jostain muurin puolesta välistä ja kierrettiin toinen puolisko. Näkymät oli huikeat, muuri ja lähialueen rakennukset upeita.
Topi löysi jostain muurin rakosesta tällaisen salaviestin. Ei tiedetä mitä siinä lukee, mutta otettiin siitä kuva jos joskus innostuu selvittämään. Jätettiin lappu takaisin paikalleen muurinrakoon odottamaan seuraavaa löytäjäänsä. Kynää ei ollut mukana, että olisi voinut itse kirjoittaa jotain.
Kun saatiin muurilla kiertelystä tarpeeksemme, käveltiin Plaça de la Catedralin ohi vanhan kaupungin läpi takaisin kotia kohti. Jälkeenpäin harmittaa, kun en käynyt kuvailemassa noita katedraalin yksityiskohtia lähempää. Loppuilta rentouduttiin, katsottiin Californicationia ja Topi kokkaili meille hyvän makaroonilaatikon illalliseksi. 
Seuraavana ja viimeisenä kokonaisena päivänä Topin ollessa koulussa kävin itsekseni kiertämässä kaupungilla etsimässä tulijaisia ja itselleni mahdollisesti jotain ostettavaa. Gironassa oli joitain kauppoja mitä Suomessa ei ole mistä tykkäsin ostella vaatteita asuessani Lontoossa. Silti en löytänyt juuri mitään ostettavaa. Itselleni pakko-ostin kaulakorun ja lompakon, muille tuomiseksi karkkia. Illalla luvassa oli Topin vaihtarikavereiden bileet, jotka kuitenkin loppuivat varsin lyhyeen, kun naapurit eivät arvostaneet melua. Kun muut jatkoi kaupunkiin me lähdettiin nukkumaan, sillä seuraavana aamuna piti herätä aikaisin. 
Lauantai aamuna herätyskello soi jo viideltä, sillä lähdin aamun ensimmäisellä junalla Gironasta Barcelonaan. Topi saattoi minut asemalle. Junamatka sujui hyvin, saatoin torkahdella välillä. Olin lentokentällä vain puolitoista tuntia ennen koneen lähtöä, joten en ehtinyt juuri kierrellä.
Tällä kertaa minulla oli arpaonnea check-inissä ja sain ikkunapaikan. Pääsin ihailemaan huikeita maisemia, merta ja Alppeja.
Minulla oli lähes yhdenksän tunnin vaihto Frankfurtissa, joten siellä ehdin hyvin kiertää kaikki lentokentän kaupat useampaan kertaan, syömään, lukemaan matkalle varatun kirjan loppuun, tekemään koulujuttuja ja nukkumaan pois edellisyön univelkoja. Oli varsin mielenkiintoinen päivä lentokentällä, mutta en ihan heti valitsisi toista samanlaista odotusaikaa sisältävää lentoa. Suomessa olin illalla vasta puolenyön aikaan ja sain onneksi autokyydin suoraan lentokentältä kotiin Tampereelle.
Matka oli kokonaisuudessaan ihana, vaikka aika meni turhankin nopeasti. Neljä kokonaista päivää ei ollut ollenkaan tarpeeksi, kun yrittää yhdistää turisteilun ja lomalöhöilyn. Onnistuttiin kuitenkin hyvin, ehdin nähdä yli puolet kaikista Gironan nähtävyyksistä ja saatiin katsottua läpi kaksi kokonaista kautta Californicationia. Käteen jäi tosin kamala matkustusinto, mutta ehkä pian taas pääsee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti